Ana Sayfa / Haberler / 2016-Antalya Çalıştayı Sonuç Bildirgesi

2016-Antalya Çalıştayı Sonuç Bildirgesi

Geleneksel Çalıştaylarımızın 5.sini gerçekleştirdik.

Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu olarak geleneksel hale getirmiş olduğumuz TÜSEKON Çalıştaylarımızın 5 incisini, 15-18 Kasım 2016 tarihleri arasında Antalya Miracle Resort Hotel’de gerçekleştirdik.

“Trafik Güvenliğinde Sosyal Sorumluluğumuzun Farkındayız” temalı çalıştayımıza; Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Orhan ERDEM, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürümüz Sayın Kemal ŞAMLIOĞLU, AK Parti Çorum Milletvekili ve aynı zamanda TBMM İdare Amiri Sayın Salim USLU, AK Parti Erzurum Milletvekili Sayın Prof. Dr. Mustafa ILICALI, AK Parti İzmir Milletvekili Kemal Ali SÜREKLİ, aynı zamanda kendiside bir sürücü kursu sahibi olan CHP Sakarya Milletvekili Sayın Engin ÖZKOÇ, 24. Dönem CHP İzmir Milletvekili Sayın Alaattin YÜKSEL, Hyundaı Türkiye Genel Müdürü Sayın Önder GÖKER, MEB Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Sayın Ercan ALPAY, MEB Yönetim Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Sayın Ahmet SARI, Ölçme Değerlendirme ve Sınav hizmetleri Genel Müdürlüğünde  Programcı Cüneyt AKÇAPINAR ,Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yüksel ARSLAN ve Muş İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Cevdet ARSLAN ile birlikte birçok il ve ilçe milli eğitim yardımcısı, şube müdürü ile ülkemizin dört bir yanında faaliyette bulunan kurumlarımızın kurucuları, idarecileri ve eğitimcileri katılmışlardır.

Çalıştayımızın birinci günü öğleden önce değerli milletvekillerimiz ve bürokratlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz açılış törenimizin yanı sıra, ikinci gününün öğleden önce ki bölümünde de sayın bakan yardımcımızın, sayın genel müdürümüzün ve bürokratlarımızın katılımları ile bir program düzenlenmiştir.

Ülkemizde gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsünde yaşamını yitiren 15 Temmuz Şehitlerimizin anıldığı ve katılımcılara “15 Temmuz Belgeseli’nin” izletildiği her iki gün ki programda da, hem TBMM inde yapılması gereken yasal düzenlemelere dair, hem de ilgili bürokratlarca hazırlanması gereken mevzuat düzenlemelerine dair sektörümüzün sorunları ve beklentileri detaylı bir şekilde ele alınmıştır.

Çalıştayımızın hem birinci günü, hem de ikinci günü öğleden sonra yapılan oturumlarında ise sırası ile “Trafik Güvenliğinde Sosyal Sorumluluğumuz”, “E-Sınav Sisteminin Değerlendirilmesi ve Yaygınlaştırılması”, “Sürücü Eğitimi Mevzuatında Yapılması Düşünülen Değişiklikler ve Yenilikler”, “Direksiyon Eğitimi ve Sınavları” konuları ayrı ayrı ele alınarak, oturuma katılan panalistlerin sunumlarının ardından, katılımcı meslektaşlarımızın görüş ve önerileri ile panalistlere yöneltmiş olduğu soruların cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilmiştir.

Çalıştayımıza teşrifleriyle bizleri onurlandıran Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Orhan ERDEM’e, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürümüz Sayın Kemal ŞAMLIOĞLU’na, birbirinden değerli Milletvekillerimize, bürokratlarımıza ve Milli Eğitim Bakanlığımız temsilcilerine, onurlu ve gururlu davranışlarıyla bugüne kadar olduğu gibi bu çalıştayımızda da sektörüne ve sivil toplum örgütüne sahip çıkan tüm meslektaşlarımıza ve ayrıca katılım katkıları ile bizlere destek veren Hyundaı firması başta olmak üzere tüm sektör paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Çalıştayımızın ilk günkü açılış töreninin ardından hemen aynı gün öğleden sonra, ayağının tozuyla TBMM genel kurulunda söz alarak; Maliye Bakanımız Sayın Nabi AĞBAL’a, Konfederasyonumuzun düzenlemiş olduğu çalıştayımıza katılımlarını ve gözlemlerini ifade bir konuşma ile direksiyon eğitim ve sınav araçlarının alımında ÖTV indirimine dair sektörümüzün beklentilerini dile getiren aşağıda metni bulunan konuşmalarından dolayı, Erzurum Milletvekili Sayın Prof. Dr. Mustafa ILICALI’ya  ayrıca teşekkürü bir borç biliriz.

Son derece verimli bir şekilde geçen bu programların sonucunda ortaya çıkan hususlara dair hazırlanan “Çalıştay Sonuç Bildirgesi” aşağıda sunulmuştur.

Sektörümüz kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz ederiz.

Tüsekon Yönetim Kurulu

 

 

 

Hakkında tusekon_web_user

İlginizi Çekebilir

4. OLAĞAN GENEL KURUL

TÜSEKON-Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu 4. Olağan Genel Kurulu 81 ilmizden gelen Delegelerimizin katılımıyla gerçekleşmiş olup, …