Ana Sayfa / Çalıştaylarımız / 2014-KKTC Çalıştayı Sonuç Raporu

2014-KKTC Çalıştayı Sonuç Raporu

Tüsekon olarak 13-16 Ekim 2014 tarihleri arasında  KKTC Çalıştayını gerçekleştirdik.

                     Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyon’umuz tarafından düzenlenen ülke geneli sektör çalıştaylarımızın üçüncüsünü 13-16 Ekim tarihlerinde yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük oteli Kaya Artemis Resort  Otelde Ülkemizin dört bir yanından sektörüne ve ekmeğine sahip çıkmak üzere gelen yüzlerce meslektaşımızın katılımları ile gerçekleştirdik.

13 Ekim pazartesi günü Anavatandan Yavru Vatana tam 7 farklı hava alanından kalkan uçaklar ile akın akın gelen meslektaşlarımızın otele giriş ve yerleşme işlemleri ile start aldı. 14 Ekim Salı günü saat 09:30 – 13:00 arasında gerçekleşen iki oturumun ardından öğleden sonra Magosa’ya turistik amaçlı bir gezi  düzenlendi. 15 Ekim Çarşamba günü saat 09:30 – 13:00 arası gerçekleşen 3. Oturumun ardından öğleden sonra Girne’ye alış-veriş amaçlı bir gezi  düzenlendi. 16 Ekim Perşembe günü ise gün boyu otelden hava alanına transferleri gerçekleştirilen katılımcıların farklı saatlerde kalkan uçaklar ile Yavru Vatandan Ana Vatana dönüşleri gerçekleştirildi.

Çalıştay Açılış Töreni

                      14 Ekim pazartesi günü saat 09:30 yapılan çalıştay açılış töreninde AK Parti İstanbul Milletvekili Metin KÜLÜNK, CHP İzmir Milletvekili Alaattin YÜKSEL, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimi Daire Başkanı Ercan ALPAY, TÜSEKON Genel Başkanı İsmail YILMAZ ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Bahaddin Alpagut ile  400 kişiyi aşkın katılımcı ve basın mensupları hazır bulundular.

Açılış konuşmasını takiben yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı seramonisinin ardından İSKEF Genel Başkanı Sayın Murat TEKİN tarafından “TÜSEKON Teşkilat Yapısı” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra kürsüye gelen TÜSEKON Genel Başkanı Sayın İsmail YILMAZ tarafından gerçekleştirilen TÜSEKON’ un çalışmaları ve hedeflerini içeren konuşmanın ardından davetlilerin konuşmalarına geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimi Daire Başkanı Sayın Ercan ALPAY,  AKPARTİ  İstanbul Milletvekili Sayın Metin KÜLÜNK ve CHP İzmir  Milletvekili Sayın Alaattin YÜKSEL sırası ile konuşmalarını gerçekleştirdiler. Konuşmalardan sonra verilen 15 dakikalık aradan sonra “TBMM’ den Beklentilerimiz” konulu oturuma geçildi. “Sürücü kurslarının açılmasına nüfusa orantılı kota getirilmesi” ile ilgili TBMM’ne verilmiş bir kanun teklifi bulunan  AK Parti İstanbul Milletvekili Metin KÜLÜNK ile yine TBMM’ ne verilmiş “Sürücü kursların eğitim araçlarının alınmasında ve bu araçların akaryakıt giderlerinde ÖTV ve KDV indirimi yapılması” hususunda kanun teklifi bulunan CHP İzmir Milletvekili Alaattin YÜKSEL’ in konuşmacı olarak katıldıkları oturumun yöneticiliğini ise TÜSEKON Genel Başkanı İsmail YILMAZ tarafından gerçekleştirildi. Oturuma katılan milletvekillerinin vermiş oldukları kanun teklifleri ile ilgili yaptığı açıklamalar ve bu konularda TÜSEKON ve üyelerinin beklentilerinin konuşulup tartışıldığı oturumun devamında “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde profosyonel sınav yapıcı formatör öğretmen kadrosu oluşturulması” ve “Engellilerin erişebilirliliği yasası ile kurumların karşı karşıya geleceği sorunlar” oturum konuşmacıları ve katılımcıların yönelttiği sorular ile enine boyuna tartışıldı. TÜSEKON Genel Başkanı İsmail YILMAZ tarafından konuklara verilen plaket takdim töreninin ardından ilk gün programı sona erdi.

Çalıştay 2. gün Programı

                        15 Ekim salı günü saat 10.00 da yapılan çalıştayın ikinci gün programında ise Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimi Daire Başkanı Ercan ALPAY ve TÜSEKON Genel Başkanı İsmail YILMAZ tarafından gerçekleştirilen oturumda, “Maliyet hesabına dayalı taban fiyat uygulaması”, “Direksiyon sınavlarının standartlarının yükseltilmesi”, “Eğitimcilerin direksiyon sınavlarından ücret almasının sağlanması” “Kursiyer kayıt sözleşmelerinden doğan damga vergisi sorunu”, “Banka ödemelerinde karşılaşılan sorunlar” vb. gibi kurumlarımızın günlük işleyişleri ile ilgili bir çok temel ve teknik konunun ele alındığı konuşmalar ile katılımcıların yönelttiği sorulara verilen cevaplar gerçekleştirildi. Bir çok katılımcının kendi bölgesinde yaşanılan sorunlara dair verdiği örnekler ile yönelttiği sorular, detaylı şekilde cevaplandırıldı. Yoğunluk sebebiyle sorusunu yöneltme fırsatı bulamayan katılımcılar ile bölgesinde yaşanan sorunları rapor haline getirmiş olan il temsilcilerimizin ilettiği yazılı soru ve raporlar daha sonra özel öğretim kurumları genel müdürlüğüne teslim edilmek üzere alındı. Programın son bölümünde KKTC Şoför Okulları Birliği Başkanı Sayın Barış TİLKİ tarafından konuklara ve katılımcılara yönelik hoş geldiniz konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Trafik ve Sürücü Eğitimi Daire Başkanı Sayın Ercan ALPAY ve TÜSEKON Genel Başkanı Sayın İsmail YILMAZ’a takdim edilen hediyelerin ardından program sona erdi.

Gala Gecesi ve Sertifika Töreni

                      15 Ekim Çarşamba  günü akşamı yapılan gala gecesinde ise TÜSEKON Genel Başkanı İsmail YILMAZ tarafından çalıştayın gerçekleşmesinde emeği bulunan kişilere plaketleri takdim edildi. TÜSEKON yönetim kurulu üyelerine, firma temsilcilerine, otel ve organizasyondan sorumlu firma yetkililerine verilen katılım sertifikaları ile gerçekleştirilen sembolik sertifika töreninin ardından, gala gecesine katılan tüm katılımcılar,  TÜSEKON ailesinin fertlerinden Karaman dernek başkanımız Sayın Ufuk İŞLKER’ in klavyesi ve Tekirdağ Çorlu’dan çalıştaya katılan Sayın Hüseyin ÖZ  bağlaması ile gecenin geç saatlerine kadar doyasıya eğlendiler.

 

KKTC çalıştayımıza katılarak katkıda bulunan;

-Akparti İstanbul Milletvekili Sayın Metin KÜLÜNK’e

-CHP İzmir Milletvekili Sayın Alaattin YÜKSEL’e

-ÖÖKGM Daire Başkanı Sayın Ercan ALPAY’a

-İstanbul İl Teftiş Kurulu Başkanı Sayın Bahattin ALPAGUT’a

-KKTC Şoför Okulları Birliği Başkanı Sayın Barış TİLKİ’ye

-İl ve İlçelerimizin Milli eğitim Müdürleri  , Maarif Müfettişleri ve  şeflerine

-Türkiyenin her yöresinden gelerek TÜSEKON’a güç veren  Meslektaşlarımız ve eğitimcilerimize

-Bizi hiçbir çalıştayımızda yanlız bırakmayan Eğitim Paydaşlarımız olan firmalarımıza

-Çalıştay organizasyonumuzu üstlenen TURSAN şirketinin değerli yöneticilerine ve çalışanlarına

-Bize en içten ev sahipliği yapan Kaya Artemis Oteli İdareci ve Personeline

-En fazla katılım sağlayan federasyonumuz İSKEF’e

-En fazla katılım sağlayan ilimiz  GAZİANTEP’e

-Toplam sürücü kursu sayısına oranla en fazla katılım sağlayan ilimiz MUĞLA’ya

-Kendi bölgelerinden en fazla katılımın sağlanması için üstün gayret sarfeden FEDERASYON  ve DERNEKLERİMİZE

-Çalıştay Genel Sorumlusu Sayın Önder KAYTAN’a

-Çalıştay tanıtım sorumlusu Sayın  Nihat GÜLTEKİN’e

-Çalıştay Görselleri ve malzemeleri sorumlusu Sayın Metin SAYIN’a

-Çalıştay katılım koordinatörü Sayın Sultan AYGÜLER’e

-Çalıştayımızın her karesini fotoğraflayan Sayın Ufuk İŞLEKER’e

-Gala gecesi eğlencesinde bağlaması ve türküleriyle salonu coşturan Sayın Hüseyin ÖZ’e

Sonsuz Teşekkür ve Şükranlarımızı Sunarız..

 

Muhterem SIKI

TÜSEKON Genel Başkan Yardımcısı

KKTC çalıştayı program sorumlusu    

 

 

İlginizi Çekebilir

“2023 SÜRÜCÜ EĞİTİMİ VİZYONU” Temalı 9. GELENEKSEL ANTALYA ÇALIŞTAYI

TÜSEKON-Türkiye Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu olarak Genel Başkanımız Sayın Nusret TÜRKER’in öncülüğünde 15-18/11/2022 tarihleri arasında Antalya …